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土佐の屋台に商いの極意あり Tosa(Kochi) stalls have the essence of trading [エッセイ]

高知城の追手筋で毎週日曜市が開催されている。ひろめ市場に行く途中、私達が散歩がてら店を覗いていると、「ちりめんじゃこ」の店があった。
とても美味しそうなので、「ワケあり」という100g当たり280円のじゃこなど、数点を買おうとした。
店のおばちゃんは、スーツケースを引っ張っている私達に、「いつ帰るの? 冷蔵庫に入れておける?」と聞いた。
「火曜日だが、冷蔵庫には入れておけない」と答えると、「それではもたないので、売れない」と言われた。05C8795E-AB5F-4962-B699-5EE6C0DC6AAE.jpeg
仕方なく、諦めようとしたが、そう言われると、余計に食べたくなる。20歩くらい歩いてから、また戻り、「今日の夜までに食べるので、100gだけ売って欲しい」とお願いしたら、「量が多いので、50gだけ売るよ」と。
結局、140円だけ払って、電車の中やホテルで食べた。
これがとても美味かった。
観光客だからといって、適当に売らない姿勢がいい。たった140円の商いだが、作った品物にこだわりを持っている。
後に、ネット通販で大量にこの店の商品を買うことになったのは、いうまでもない。

Every Sunday market is held by Kochi Castle followers. On the way to Hirome Market, we strolled and looked into the store. There was a "Chirimen Jako" store.
It looked so delicious, so we tried to buy a couple of items, such as the 280 yen jako per 100g, which says "there are different reasons."
The lady in the store asked us, pulling our suitcases, "When are you going home? Can you put them in the refrigerator?"
I said, "It's Tuesday, but I can't keep it in the refrigerator."
I tried to give up, but when I was told, we wanted to eat more. After walking about 20 steps, we returned and asked, "we'll eat it by today's evening, so I'd like to sell only 100g."
After all, I paid only 140 yen and ate on the train or in the hotel.
This was very delicious.
Even if it is a tourist, it is good not to sell it properly. It sells for only 140 yen, but is particular about the products they make.
Needless to say, we later decided to buy a lot of products from this store by online shopping.
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