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崎陽軒のひょうちゃん Hyo-chan of Kiyoken [エッセイ]

横浜名物の崎陽軒のシウマイ。そのシウマイに付いてくるのが、醤油入れのひょうちゃんだ。
プラスチック製ではなく、なんと陶器で出来ている。
焼売をシュウマイと書かず、シウマイと言うところも、高いコストをかけても、陶器の容器にこだわるところが、崎陽軒のカッコいいところだ。
38282717-CC84-4702-8121-5AFEF93765E7.jpeg実は、このひょうちゃん。驚いたことに、ネットで中古が売られている。
一個あたり20円から高いものは2000円くらいするものもある。今は3代目ということで、古いものが高値なのかもしれないが、コレクターがいるということに少し驚いた。
確かに、すぐに捨てるのは勿体ない気もするが、収集癖もないし、とっておく場所もないので、これまで通り、私は捨てようと思う。ただ、シウマイ代より高く売れるなら、少し検討してみようかな?

Shiumai of Kiyoken, a specialty of Yokohama. Hyo-chan with soy sauce is attached to Shiumai.
It is not made of plastic but made of earthenware.
Kiyoken's cool point is that it doesn't write Shumai, it's called Shiumai, and even at high cost, it sticks to pottery containers.
Actually, this Hyo-chan. Surprisingly, second-hand goods are sold online.
Some items cost as high as 20 yen per item and some cost as much as 2000 yen. Now that it's the third generation, the old one may be overpriced, but I was a little surprised by the presence of collectors.
Sure, I feel like throwing it away right away, but I don't have a habit of collecting it, and I don't have a place to keep it, so I'm still going to throw it away. However, if it sells higher than the price of Shiumai, why not consider it a little?
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