SSブログ

利久庵の魅力 The charm of Rikuan [感想文]

横浜関内にある老舗蕎麦屋。昭和22年開業で、今でもとても繁盛している。食べ物屋さんの本質的な価値は、なんといっても美味しさだ。このお店は、出汁に利尻昆布、蕎麦粉は北海道十勝産など、こだわりがある。D977490F-AD3E-4A87-A167-3AC2050F9871.jpeg
他の蕎麦屋より少し高めの価格設定で、お酒を頂いたりすると、たちまち、一人当たり4500円を超えてしまう。
しかし、そんな価格であっても、リーズナブルだ!と、思わせる魅力があることを発見した。
店内を回ってお客さんとコミュニケーションをとる会長の存在だ。高齢だが和かに穏やかに話しかけてくれた。しかも、数回。とても簡単なやりとりだが、気配りもあり、お新香まで無料でサービスしてくれた。
出川哲朗さんの親戚というが、そうしたサービス精神に満ちているのが、利久庵の魅力だ。

A long-established soba shop located in Yokohama Kannai. Opened in 1947, it is still very popular. The essential value of a food store is, of course, delicious. This restaurant has specialties such as Rishiri kelp for soup stock and soba flour from Tokachi, Hokkaido.
If you have a drink at a slightly higher price than other soba shops, it quickly exceeds 4500 yen per person.
However, even at such a price, it is reasonable! I discovered that there is charm that makes me think.
There is a chairman who goes around the store and communicates with customers. Elderly but calmly talked to me. And several times. Although it was a very simple exchange, he was attentive and provided a free service to Oshinko.
Rikuan's relatives, who are related to Tetsuro Degawa, are full of such service spirit.
nice!(0)  コメント(0) 
共通テーマ:グルメ・料理

nice! 0

コメント 0

コメントを書く

お名前:[必須]
URL:
コメント:
画像認証:
下の画像に表示されている文字を入力してください。

Facebook コメント