SSブログ

「能登路 本仕込み」久世酒造店 "Notoji main preparation" Kuze Sake Brewery [essay]

1381C0F5-BEA8-4876-9CF8-1D9BC16F8336.jpegここ最近、木曜日はノードリンクデーにしていたが、仕事で一つ課題が解決したので、ついつい飲んでしまった。
飲んだのは能登路。石川県のお酒で辛口。日本酒度は5。酒蔵の自社の畑で育てた長生米を長期低温発酵により仕上げたとある。確かにスッキリした飲み口で、かなり辛口だ。
でも、2合目にはその辛さがなんとなく弱まり、飲みやすくなっていた。そして、3合目に。
もともと私は日本酒好きで、飲み始めると止まらないだけかもしれないが、美味い酒は健康に悪いが、心には良い。

Recently, I had a node link day on Thursday, but one problem was solved at work, so I just drank it.
I drank Notoji. Dry with sake from Ishikawa prefecture. The degree of sake is 5. It is said that Chosei rice grown in the sake brewery's own field was finished by long-term low-temperature fermentation. It's definitely a refreshing mouthpiece, and it's quite dry.
However, at the 2nd station, the spiciness somehow weakened and it became easier to drink. And at the 3rd station.
Originally I like sake, and it may not stop when I start drinking, but delicious sake is bad for my health, but good for my heart.
nice!(0)  コメント(0) 
共通テーマ:グルメ・料理

nice! 0

コメント 0

コメントを書く

お名前:[必須]
URL:
コメント:
画像認証:
下の画像に表示されている文字を入力してください。

Facebook コメント